Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı
GÖRÜNTÜLÜ

Nantes ve Draguignan’da Türk devleti ve özgür basına baskılar protesto edildi

Fransa’nın Draguignan ve Nantes kentlerinde, Türk devletinin işgal saldırıları ve Avrupa’da Kürtlere yönelik kriminalizasyon politikaları protesto edildi.

Fransa’nın Draguignan kentinde Kürt halkı ve dostları gençlik hareketi TCŞ öncülüğünde işgal saldırılarını ve Kürt yayın kuruluşları olan Medya Haber ve STÊRK TV’ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir yürüyüş ve miting düzenledi. 

Yürüyüş esnasında işgal saldırılarını kabul etmediklerini belirten gençler sık sık “Faşist Erdoğan” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganlarını haykırdı. Yürüyüşün ardından bir miting yapıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan mitingde konuşan Draguignan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş başkanları Metina’da başlatılan saldırılar ve Belçika’daki Kürt yayın kuruluşları olan Medya Haber ve STÊRK TV’ye yönelik saldırıları kınadı. 

“Biz bu saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Özgürlük gerillasının her zaman yanındayız” diyen eşbaşkanlar, “Kürt halkı kazanımlarını her zaman koruyacaktır. TC devleti ve ortakları olan Belçika ve Fransa devletinin de saldırılarını boşa çıkaracaktır” vurgusunda bulundu. 

Fransa’nın Nantes kentinde de hem Avrupa hem de Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da özgür basın çalışanlarına yönelik baskılar bir eylemle protesto edildi.