GÖRÜNTÜLÜ

Kati Piri: Özgür basına yönelik siyasi baskıya izin verilmemeli

Hollanda Temsilciler Meclisi Kati Piri, Belçika’da Stêrk TV ve Medya Haber’ye yapılan polis baskınına tepki göstererek, “Özgür basına yönelik politik bir baskı oluşmasına izin verilmemelidir” dedi.

Medya Haber TV’den Erem Kansoy’a konuşan Avrupa Parlamentosu eski Türkiye raportörü Kati Piri, pazartesiyi salıya bağlayan gece Denderleeuw’deki Kürt medyası stüdyolarına yapılan polis baskınlarını eleştirdi. 

“Özgür basına saygı duymak çok önemlidir” diyen Kati Piri, “Hollanda’da benim de bulunduğum Den Haag şehrinde sadece 30 bin civarında Kürt yaşıyor, tüm Kürtler için özgür bir basınlarının olması haklarıdır ve çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Kati Piri, “Hollanda’da böylesi bir baskın gerçekleşmemelidir, gerçekleştirilme imkanı verilmemelidir. Umut ederdim ki Belçika’da da buna izin verilmemeliydi.  Özgür basına yönelik politik bir baskı oluşmasına izin verilmemelidir. Eğer böyle bir adım atılıyorsa bu kesinlikle durumun çok kötüye doğru ilerlediğine bir işarettir” ifadelerini kullandı.

Kati Piri şunları ekledi: “Basın özgürlüğü hepimizin mücadelesini vermemiz gereken bir durumdur. Hukukun üstünlüğü ve insan hakları için bu büyük bir öneme sahiptir. Bizler Hollanda’da, özellikle basın özgürlüğünü yaşayamayan toplumlar için, özgür bir şekilde yayın yapabilecek radyo ve televizyon, organizasyonlarına kucak açmaya çalışıyoruz. Yürekten umarım ki bunca yıldır basında emek veren Kürt basını ve özgür Kürt basıncıları bir daha böyle bir şey yaşamaz.”